Waalse Kerk Breda
Cultuur tijdens het middaguur
PROGRAMMA & INFORMATIE AANVANG 12:00 UUR
download hier de maandprogramma’s
Vrijdag 26 oktober 2018 Duo Aken 2 Soraja Ansari - cello Luis Castellanos - piano Zij leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de Universiteit van Keulen en spelen al zes jaar als vast Duo. In de herfst van 2012 werden zij uitgenodigd door het Euroregionaal kamermuziekfestival in Maastricht, daarna gevolgd door andere concerten die hen naar Duitsland brachten en verder de wereld in. “Their electrifying performance“ wordt geroemd alsmede “their unconditional, excessive power“. Duo Aken 2 speelt in Breda het programma Klassiek en Neoklassiek voor de pauze van Ludwig van Beethoven: Sonate voor piano en violoncello opus 69 in drie delen en na de pauze van Serge Prokofiev Sonate voor violoncello en piano opus 119.
Vrijdag 2 november 2018 Vocaal Ensemble Pavane o.l.v. Esmeralda Schütz Dit concert wordt verzorgd door Vocaal Ensemble Pavane uit Heusden (Noord-Brabant). Het repertoire van Pavane dat veel affiniteit heeft met de Engelse liedkunst, bestaat uit wereldlijke liederen van de Renaissance en vroege Barok tot en met de 20e eeuw, met liederen van Gibbons, Dowland, Kodaly en Vaughan Williams. Soms wordt een uitstapje gemaakt naar de wat meer moderne, meer harmonieuze muziek uit het lichtere repertoire en de recentere jaren. Pavane bestaat uit Ingrid Turquin, Jet Korsten, Irene Bosch (sopranen); Els Bruinsma, Hanneke den Emden, Joke Geerts (alten); John Wings, Bert Meiresonne (bassen); en Harrie de Werd en Ruud van Oudheusden (tenoren). Het repertoire bestaat uit oa. Autumn leaves, Ich fahre dahin, Plaisir d,amour, Danny Boy en Gabriellas Sang van Stefan Nilsson.
Vrijdag 9 november 2018 Arcadië Trio Timothée Busch - cello Steven Geraads - klarinet Henriëtte Wirth - piano. Dit zeer getalenteerde trio speelt voor de pauze: Gassenhauer trio opus 11 van L. van Beethoven en Acht Stücken opus 83 van M. Bruch, om na de pauze te vervolgen met Zeven Balkandansen van M. Tajcevic en Phantasiestücken opus 88 van R. Schumann.
Vrijdag 16 november 2018 Magisch Fluitconcert Rogier de Pijper - fluitist Liesbeth van Veldhoven - piano en vocaal Rogier de Pijper is een toonaangevende vernieuwer binnen de wereld van de fluit, zodat kan worden gesproken van een verrassend fluitconcert met composities van o.a. Peer Gynt van E. Grieg, Vocalise van S. Rachmaninov en Ave Maria van Gulio Caccini.
Vrijdag 23 november 2018 Bredase zang- en pianoleerlingen m.m.v. Connie de Jongh - sopraan Kelvin Grout - piano Dit concert is een kennismaking met zang en piano met leerlingen van onder meer Nieuwe Veste in Breda. Zowel het programma als de uitvoerenden zijn zeer divers en de liederen en stukken variëren van Dowland tot Schubert, Fauré, Debussy en lichte muziek. Het concert vertegenwoordigt een doorsnee van de gemiddelde Bredase amateur muzikant en liefhebber van de muziek en/of het instrument. Sopraan Connie de Jongh en pianist Kelvin Grout zullen met hun muzikale bijdragen het belang van dit concert accentueren.
Vrijdag 30 november 2018 Slotconcert seizoen 2018 Ineke Hellingman - piano Hayato Ishibashi - viool Twee toptalenten die beiden vrijwel op alle belangrijke podia in Europa en daarbuiten indruk hebben gemaakt. Op het programma staan composities van Franz Schubert, Edward Grieg en Pjotr Tchaikovsky.
IN DE MAANDEN DECEMBER 2018 EN JANUARI 2019 ZIJN ER GEEN LUNCHCONERTEN HET EERSTE CONCERT IN 2019 ZAL PLAATSVINDEN OP VRIJDAG 1 FEBRUARI 2019 OM 12:00 UUR
Voorproefjes zijn te vinden op: http://www.pavaneheusden.nl/audio